Biografie

ES is een singer/songwriter uit Nederland.
In augustus 2019 won ze de Gouden Award voor ‘Female Vocalist of the Year‘ in Atlanta, USA (International Singer Songwriter Association) en reisde ze daarna door naar Nashville en trad daar meerdere keren op met andere singer/songwriters.
Ze deed daar nog meer inspiratie op om verder te schrijven en deze nieuwe nummers neemt ze momenteel op in de studio van NEO Music.

Met haar zuivere stem en eigen geluid weet ze rechtstreeks de weg naar ’t hart van haar toehoorders te vinden.
Al vanaf haar 7e levensjaar heeft ze een grote liefde voor countrymuziek en de mooie popsongs en groeide op met muziek van o.a. Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Tanya Tucker, Dolly Parton, Johnny Logan, Crystal Gayle, etc.
Ook deed ze al heel jong mee met het programma ‘Stuif Es Inen won de gouden stuiver met 2 countryliedjes.
Heeft zowel solo als met countrybands gezongen (o.a. met Jimmy Lawton and the Hot Beaver Band, Jamboree, Calyx en opgetreden als zangeres van The Silver Dollar Band).

Voor een aantal jaar heeft ze de muziek op een lager pitje gezet.
Maar de liefde voor de muziek bleef kriebelen en na een paar bijzondere levenservaringen en mensen op haar pad die haar aanmoedigden om haar hart te volgen, heeft ze sinds een paar jaar weer de draad opgepakt en schrijft ze vaak persoonlijke songs over de voor ieder herkenbare dingen in het leven.
Een droom kwam uit om haar eigen nummers een plek te geven en dit resulteerde in het maken van een eigen Country / Americana / Pop album.

Na een intensieve periode waarin het album tot volle groei en ontwikkeling mocht komen releasde ze haar debuut album “MO” op 11 november 2018.
Maar liefst 9 eigen stukken en een paar Country klassiekers in eigen bewerking staan op het album.
Het project werd begeleidt door haar muziekvrienden Herman Onnen en Edwin Schimscheimer.

Ook werkten er een aantal fantastische muzikanten aan het album mee: Wim van de Vliert (zang en zingt tevens een duet op het album met ES), Han Wouters (drums/percussie), Joost van Es (fiddle/viool), Erik Robaard (bas/contrabas), Andre Sommer (pedal steel guitar), Lana Wolf (backing vocal), Janos Koolen (banjo/mandoline), Frank van Essen (viool) en natuurlijk Herman Onnen (gitaar/opnamebegeleider/studio/co-producer/arrangeur) en Edwin Schimscheimer (piano/gitaar/keys/backing vocal/co-producer/arrangeur/componist/songwriter).

Momenteel is ES bezig met het schrijven en opnemen van nieuwe songs.
In december 2019 kwam haar zelfgeschreven kerstsong “Christmas Time is Near” uit die ze opnam bij John en Nienke Geuzinge Havinga – NEO records.
Dit beviel haar zo goed dat ze besloten heeft om daar haar nieuwe zelfgeschreven songs op te nemen.
Op 27 maart 2020 kwam de eerste single uit “Little Boy“.
Deze song is al enorm goed ontvangen in binnen- en buitenland en is al genomineerd voor een aantal songwriters contests en kwam op no. 1 in de Top 10 Countdown of the Best Independent Country Music.
Haar 2e album zal naar verwachting ergens in 2021 uitkomen.

Music

Video's

Photo's

MEETING VINCE GILL & THE TIME JUMPER
05-08-2019 – With Esther van Rheenen and Sandra Lee at 3rd and Lindsley, Nashville, Tennessee, U.S.A.

News

20 NOVEMBER 2020
RELEASE SINGLE !!!
“WE ARE STILL APART”
24 OKTOBER 2020
RELEASE NEW SINGLE !!!
“BEAUTIFUL LIGHT”
21 AUGUSTUS 2020
RELEASE SINGLE !!!
“WE ARE STILL APART”

Contact